Goji (Owoce suszone tradycyjną metodą) nie siarkowane 500g

ManufacturerBioVitus

Sales price 35,00 zł
Sales price without tax 28,46 zł
Tax amount 6,54 zł


Preloader
Proponujemy jagody goji pochodzące z Tybetu, zbierane i suszone tradycyjną metodą,  nie konserwowane siarką.
Dlaczego jagody goji?
Przedłużają życie, powstrzymując procesy starzenia.
W miarę starzenia organizm człowieka produkuje coraz mniej hormonów wzrostu (HGH).
Wiąże się to z zachodzącymi zmianami fizycznymi jak, spadek poziomu energii, zanik mięśni i tendencja do odkładania większej ilości tłuszczu w postaci tkanki tłuszczowej.
Zwiększona produkcja HGH to lepsze samopoczucie, poczucie bycia młodym.

Jagody goji zawierają dużą ilość związków seskwiterpenowych - posiadających właściwości przeciwzapalne.
Pobudzają one kluczowe dla układu hormonalnego gruczoły - przysadkę i szyszynkę, do zwiększania produkcji HGH.
Ponad to owoce zawierają aminokwasy, które ściśle ze sobą współdziałają dla zwiększonego wydzielania hormonu wzrostu.
Tymi aminokwasami są 1-glutamina i 1-arginina.

Przeciwutleniacze - to substancje, których bogatym źródłem są jagody goji, a zwłaszcza karotenoidów.
To dzięki przeciwutleniaczom wpływają na poprawę wzroku.
Zeaksantyna i luteina chronią oczy przed destrukcyjną działalnością wolnych rodników i naprawiają już zaistniałe szkody.

Układ odpornościowy wspomagany jest przez trzy główne, w tym względzie, składniki jagód.
Polisacharydy LBP, beta-karoten i german (pierwiastek).

Wsparcie pracy mózgu odbywa się poprzez cholinę, która jest bardzo ważną substancją odżywczą i niweluje skutki działania wolnych rodników degenerujących układ neurologiczny (choroba Alzheimera).

Jagody goji potrafią zwiększyć produkcję przez organizm niezwykle ważnego enzymu zwanego dysmutazą podtlenkową (SOD), który jest silnym przeciwutleniaczem chroniącym układ krążenia. 

W Azji parzy się herbatę z owoców goji w celu leczenia cukrzycy i regulacji zbyt wysokiego poziomu cukru we krwi.
 
Zawarte w tych jagodach aktywne związki roślinne ułatwiają detoksykację wątroby i chronią ją przed substancjami kancerogennymi oraz przed wirusem żółtaczki. 
 
SPOSÓB SPOŻYWANIA
Można je używać jako zdrowej przekąski jedząc na surowo jak rodzynki, można zaparzać herbatkę lub dodawać jagody do mieszanek ziołowych.
Smaczne są również jako dodatek do gotowanych kasz (zwłaszcza jaglanej i komosy ryżowej), płatków oraz na surowo do płatków, koktajli owocowych i wszelkich deserów i ciast. 
 
Zgodnie z obowiązującym prawem roślina ta nie jest lekiem i nie zastąpi specjalistycznego leczenia medycznego.
W razie jakiejkolwiek choroby, dolegliwości i złego samopoczucia należy udać się do lekarza w celu przeprowadzenia badań, uzyskania diagnozy i fachowego leczenia!
There are yet no reviews for this product.